< 1h
0 osób

Pikantna kapusta

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: fusion

Smak: pikantny

Składniki

  • 1 kapusta pekińska
  • 3 cebule
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 pęczek koperku
  • 4 łyżki Czarnego sosu chili TaoTao
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Kapustę szatkujemy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.

  • Krok 2.

    W garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę, sól, pieprz i cukier, a następnie pozwalamy jej się skarmelizować.

  • Krok 3.

    Dodajemy poszatkowaną kapustę i nieco wody. Kiedy zacznie zmniejszać objętość, dodajemy Czarny sos chili i dokładnie mieszamy. Przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez 20 minut.

  • Krok 4.

    Dorzucamy drobno pokrojony szczypiorek i koperek, mieszamy jeszcze raz. Podajemy na ciepło, jako dodatek do dań głównych.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności