Składniki
- 1 kapusta pekińska
- 3 cebule
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 pęczek koperku
- 4 łyżki Czarnego sosu chili TaoTao
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki oleju
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Kapustę szatkujemy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
-
Krok 2.
W garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę, sól, pieprz i cukier, a następnie pozwalamy jej się skarmelizować.
-
Krok 3.
Dodajemy poszatkowaną kapustę i nieco wody. Kiedy zacznie zmniejszać objętość, dodajemy Czarny sos chili i dokładnie mieszamy. Przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez 20 minut.
-
Krok 4.
Dorzucamy drobno pokrojony szczypiorek i koperek, mieszamy jeszcze raz. Podajemy na ciepło, jako dodatek do dań głównych.