30 min
3 osób

Pikantna zupa z owocami morza

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Zupy

Kuchnia: koreańska

Smak: pikantny

Składniki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Gotujemy bulion, dodajemy trawę cytrynową oraz przygotowane i pokrojone w paski grzyby Mun.

  • Krok 2.

    Gotujemy przez 3 minuty.

  • Krok 3.

    Dodajemy sos Sambal Oelek, przecier pomidorowy i owoce morza, zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez chwilę.

  • Krok 4.

    Przyprawiamy zupę do smaku sosem rybnym, sokiem z limonki i drobno posiekaną papryczką chili, na koniec posypujemy kolendrą.

  • Krok 5.

    Najlepiej smakuje z ryżem lub makaronem chińskim Tao Tao.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności