30 min
4 osób

Pikantny makaron chow mein TaoTao z kiełbasą z sosem chili czosnkowym TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: chińska

Smak: pikantny

Składniki

  • Makaron CHOW MEIN 1 opakowanie
  • Czosnkowy sos chili 8 łyżek
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 białe kiełbasy (lub inne ulubione)
  • 3 spore liście jarmużu
  • 1 pęczka posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Makaron wkładamy do wysokiego naczynia i zalewamy gorąca wodą.

  • Krok 2.

    Po 5 minutach odcedzamy

  • Krok 3.

    Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i rozgniecione ząbki czosnku.

  • Krok 4.

    Kiedy warzywa się podsmażą dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę, poszarpany na mniejsze kawałki jarmuż oraz makaron.

  • Krok 5.

    Wszystko przesmażamy, dodajemy sos czosnkowy oraz przyprawy.

  • Krok 6.

    Gotowy makaron posypujemy natką pietruszki.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności