Składniki
- Makaron CHOW MEIN 1 opakowanie
- Czosnkowy sos chili 8 łyżek
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 3 białe kiełbasy (lub inne ulubione)
- 3 spore liście jarmużu
- 1 pęczka posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Makaron wkładamy do wysokiego naczynia i zalewamy gorąca wodą.
-
Krok 2.
Po 5 minutach odcedzamy
-
Krok 3.
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i rozgniecione ząbki czosnku.
-
Krok 4.
Kiedy warzywa się podsmażą dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę, poszarpany na mniejsze kawałki jarmuż oraz makaron.
-
Krok 5.
Wszystko przesmażamy, dodajemy sos czosnkowy oraz przyprawy.
-
Krok 6.
Gotowy makaron posypujemy natką pietruszki.