< 1h
2 osób

Pikantny rogal z cukiniowo-paprykowym leczo

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: chińska

Smak: ostry

Składniki

  • 1kg mąki
  • 10 dag masła
  • 3 jaja łyżeczka soli i cukru
  • 10 dag drożdży
  • 0,5 l mleka z podanych składników zagniatamy ciasto drożdżowe
  • mięso wołowo-wieprzowe
  • sos chili słodko-pikantny TaoTao

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Ugotowane mięso wołowo- wieprzowe wraz z warzywami (marchew, pietruszka, seler) mielimy, a następnie podsmażamy na posiekanej cebuli i doprawiamy słodko-pikantnym sosem chili TaoTao.

  • Krok 2.

    Z ciasta i farszu formujemy rogale i pieczemy na złoty kolor.

  • Krok 3.

    Leczo: Pokrojoną cukinię, paprykę i cebulę dusimy na maśle i doprawiamy solą i pieprzem.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności