Składniki
- Słodki sos chili 75 ml
- Sos pomidorowy z chili 50 ml
- opakowanie ciasta francuskiego
- puszka tuńczyka sałatkowego
- kulka mozarelli
- cebulka ze szczypiorkiem
- 2 łyżki kaparów
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Ciasto francuskie podzielić na 6 prostokątów.
-
Krok 2.
Na każdym prostokącie rozprowadzić łyżkę sosu pomidorowego z chili TaoTao, rozłożyć posiekaną ceubulę, kopiatą łyżkę tuńczyka i nico pokruszonej mozarelli.
-
Krok 3.
Obsypać poiekanym szczypiorkiem, kaparami, solą i pieprzem.
-
Krok 4.
Piec ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C.
-
Krok 5.
Przed podaniem polać słodkim sosem chili TaoTao.