30 min
4 osób

Polędwiczki w śliwkowym sosie

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: chińska

Smak: łagodny

Składniki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Mieszamy ocet, sos sojowy, sos chili, starty imbir i rozdrobniony czosnek.

  • Krok 2.

    W przygotowanym sosie marynujemy polędwiczki przez min. 30 minut.

  • Krok 3.

    Po tym czasie, smażymy polędwiczki na rozgrzanym ogniu.

  • Krok 4.

    Podajemy z sosem śliwkowym.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności