< 1h
4 osób

Potrawka z wieprzowiną a’la bogracz z sosem sojowym TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: europejska

Smak: pikantny

Składniki

  • Sos sojowy 4 łyżki
  • 500 g wieprzowiny
  • 200 g wędzonego boczku
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 puszka czarnej fasoli
  • 3 papryczki chili
  • 3 kolorowe papryki
  • 1 kg ziemniaków
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 łyżki słodkiej papryki mielonej
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Rozgrzewamy garnek o grubym dnie.

  • Krok 2.

    Boczek kroimy w drobną kostkę, wytapiamy tłuszcz.

  • Krok 3.

    Dodajemy mieloną paprykę i przesmażamy.

  • Krok 4.

    Następnie dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną papryczkę chili.

  • Krok 5.

    Wieprzowinę oczyszczamy z nadmiaru tłuszczu i błon, kroimy w niezbyt drobną kostkę i dorzucamy na garnka.

  • Krok 6.

    Kiedy lekko się zezłoci, dodajemy obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz kolorowe papryki.

  • Krok 7.

    Zalewamy bulionem, przyprawiamy sosem sojowym, pieprzem i ewentualnie solą.

  • Krok 8.

    Przykrywamy i gotujemy około 40 minut, aż warzywa i mięso zmiękną.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności