30 min
1 osób

Prosty ramen z wołowiną

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: fusion

Smak: łagodny

Składniki

  • 1 litr esencjonalnego wywaru wołowego
  • 100 g antrykotu pokrojonego w bardzo cienkie plastry
  • 2 łyżki jasnej pasty miso
  • 2 łyżki Ciemnego sosu sojowego TaoTao
  • 1/2 opakowania Makaronu wonton TaoTao
  • 1 łyżka Oleju sezamowego surowego TaoTao
  • 2 ugotowane pieczarki pokrojone w plasterki
  • 1/2 pęczka posiekanej dymki
  • 2 jajka ugotowane na miękko w koszulce
  • sok z 1/2 limonki
  • 3 cm startego imbiru
  • 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
  • 2 garści wodorostów wakame

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Czosnek i imbir przesmażamy na niewielkiej ilości oleju sezamowego.

  • Krok 2.

    Dodajemy pastę miso, sos sojowy i sok z limonki, aż uzyskamy masę o jednolitej konsystencji.

  • Krok 3.

    Makaron zalewamy gorącą wodą, przykrywamy i odcedzamy po 5 minutach.

  • Krok 4.

    Zagotowujemy bulion.

  • Krok 5.

    Do dwóch misek wkładamy równą ilość przygotowanej wcześniej masy i po połowie składników: plastrów wołowiny, makaronu, plastrów pieczarek, po jednym jajku, po garści wodorostów wakame i dymki.

  • Krok 6.

    Zalewamy gorącym wywarem.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności