Składniki
- 1 litr esencjonalnego wywaru wołowego
- 100 g antrykotu pokrojonego w bardzo cienkie plastry
- 2 łyżki jasnej pasty miso
- 2 łyżki Ciemnego sosu sojowego TaoTao
- 1/2 opakowania Makaronu wonton TaoTao
- 1 łyżka Oleju sezamowego surowego TaoTao
- 2 ugotowane pieczarki pokrojone w plasterki
- 1/2 pęczka posiekanej dymki
- 2 jajka ugotowane na miękko w koszulce
- sok z 1/2 limonki
- 3 cm startego imbiru
- 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
- 2 garści wodorostów wakame
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Czosnek i imbir przesmażamy na niewielkiej ilości oleju sezamowego.
-
Krok 2.
Dodajemy pastę miso, sos sojowy i sok z limonki, aż uzyskamy masę o jednolitej konsystencji.
-
Krok 3.
Makaron zalewamy gorącą wodą, przykrywamy i odcedzamy po 5 minutach.
-
Krok 4.
Zagotowujemy bulion.
-
Krok 5.
Do dwóch misek wkładamy równą ilość przygotowanej wcześniej masy i po połowie składników: plastrów wołowiny, makaronu, plastrów pieczarek, po jednym jajku, po garści wodorostów wakame i dymki.
-
Krok 6.
Zalewamy gorącym wywarem.