Składniki
- 2 pstrągi patroszone
- 2 duże ziemniaki
- 2 papryczki chili
- 1 cytryna
- 2 ząbki czosnku
- Listki bazylii
- 2 łyżki sosu Czar chili czosnkowego TaoTao
- Sól
- pieprz
- słodka papryka
- Oliwa
- Ryby myjemy i suszymy
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
W środku doprawiamy połową przypraw wymieszanych z oliwą oraz sosem Czar chili.
-
Krok 2.
Wkładamy plasterki cytryny, listki bazylii, plasterki chili i przeciśnięty przez praskę czosnek.
-
Krok 3.
Skórę smarujemy resztą mieszanki przyprawowej.
-
Krok 4.
Wkładamy na grill i pieczemy przez 10 minut.
-
Krok 5.
Ziemniaki nakrawamy w cienkie plasterki (ale nie do końca).
-
Krok 6.
Polewamy oliwą i doprawiamy solą, pieprzem i papryką.
-
Krok 7.
Owijamy w folię.
-
Krok 8.
Pieczemy na grillu około 40 minut.
-
Krok 9.
Podajemy z pstrągiem.