< 1h
4 osób

Pudding z tapioki o smaku matcha

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Desery

Kuchnia: fusion

Smak: łagodny

Składniki

  • 1 puszka Mleczka kokosowego TaoTao
  • 1 puszka Mango w syropie – plastry TaoTao
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 kopiasta łyżeczka machy
  • 1/3 szklanki perełek tapioki
  • 4 łyżki solonego masła orzechowego

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Perełki tapioki zalewamy mleczkiem kokosowym, mieszamy i odstawiamy na godzinę.

  • Krok 2.

    Mleko z tapioką zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu przez 15 minut, aż perełki zaczną robić się przezroczyste, a pudding zacznie gęstnieć. Dodajemy matchę oraz cukier i dokładnie mieszamy.

  • Krok 3.

    Przelewamy do 4 szklanek/słoików i odstawiamy do przestygnięcia, a następnie wkładamy do lodówki na 3 godziny.

  • Krok 4.

    Na każdą porcję deseru nakładamy po łyżce masła orzechowego oraz pokrojone kawałki mango.

  • Krok 5.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności