Składniki
- 1 puszka Mleczka kokosowego TaoTao
- 1 puszka Mango w syropie – plastry TaoTao
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 kopiasta łyżeczka machy
- 1/3 szklanki perełek tapioki
- 4 łyżki solonego masła orzechowego
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Perełki tapioki zalewamy mleczkiem kokosowym, mieszamy i odstawiamy na godzinę.
-
Krok 2.
Mleko z tapioką zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu przez 15 minut, aż perełki zaczną robić się przezroczyste, a pudding zacznie gęstnieć. Dodajemy matchę oraz cukier i dokładnie mieszamy.
-
Krok 3.
Przelewamy do 4 szklanek/słoików i odstawiamy do przestygnięcia, a następnie wkładamy do lodówki na 3 godziny.
-
Krok 4.
Na każdą porcję deseru nakładamy po łyżce masła orzechowego oraz pokrojone kawałki mango.
-
Krok 5.