Składniki
- Sos chili z limonką i kolendrą 1 opakowanie
- 200 g paluszków krabowych
- 2 jajka
- garść posiekanego oregano
- 100 g mąki
- Sos chili z limonką i kolendrą
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Paluszki drobno kroimy.
-
Krok 2.
Przygotowujemy ciasto z jajek, mąki i przypraw.
-
Krok 3.
Ma mieć dość gęstą konsystencję, gęstszą niż śmietana, gdyby jednak wyszło nam zbyt gęste, możemy dodać nieco wody (najlepiej gazowanej) lub mleka.
-
Krok 4.
Mieszamy dokładnie składniki na ciasto trzepaczką i dodajemy posiekane paluszki krabowe oraz oregano.
-
Krok 5.
Rozgrzewamy na patelni nieco oleju i smażymy nakładając po porcji ciasta.
-
Krok 6.
Racuchy smażymy z dwóch stron na złoty kolor.
-
Krok 7.
Odsączamy na ręczniku papierowym i podajemy z Sosem chili z limonką i kolendrą TaoTao.