30 min
1 osób

Racuchy z paluszkami krabowymi z sosem Chili z limonką i kolendrą TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: europejska

Smak: słodki

Składniki

  • Sos chili z limonką i kolendrą 1 opakowanie
  • 200 g paluszków krabowych
  • 2 jajka
  • garść posiekanego oregano
  • 100 g mąki
  • Sos chili z limonką i kolendrą
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Paluszki drobno kroimy.

  • Krok 2.

    Przygotowujemy ciasto z jajek, mąki i przypraw.

  • Krok 3.

    Ma mieć dość gęstą konsystencję, gęstszą niż śmietana, gdyby jednak wyszło nam zbyt gęste, możemy dodać nieco wody (najlepiej gazowanej) lub mleka.

  • Krok 4.

    Mieszamy dokładnie składniki na ciasto trzepaczką i dodajemy posiekane paluszki krabowe oraz oregano.

  • Krok 5.

    Rozgrzewamy na patelni nieco oleju i smażymy nakładając po porcji ciasta.

  • Krok 6.

    Racuchy smażymy z dwóch stron na złoty kolor.

  • Krok 7.

    Odsączamy na ręczniku papierowym i podajemy z Sosem chili z limonką i kolendrą TaoTao.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności