Składniki
- Makaron ryżowy wstążki 200g
- Sos imbirowy z soją 5 łyżek
- 4 kotlety schabowe
- 400 g pieczarek
- 1 ząbek czosnku
- olej do smażenia
- sól i pieprz
- wykałaczki
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Roladki wieprzowe z grzybami marynowane w Sosie imbirowym z soją TaoTao i ze złocistym Makaronem ryżowym wstążki TaoTao
-
Krok 2.
Pieczarki drobno pokroić i udusić na niewielkiej ilości oleju.
-
Krok 3.
Przyprawić.
-
Krok 4.
Kotlety rozbić, natrzeć solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i zalać Sosem imbirowym z soją TaoTao.
-
Krok 5.
Pozostawić na przynajmniej 30 minut.
-
Krok 6.
Na każdy kotlet nałożyć po sporej łyżce nadzienia grzybowego, zwinąć i zabezpieczyć wykałaczkami.
-
Krok 7.
Mięso podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, a następnie patelnię, na której się smaży przykryć pokrywką i dusić przez ok. 20 minut.
-
Krok 8.
Makaron zalać wodą, a gdy zmięknie odcedzić.
-
Krok 9.
Z patelni zdjąć roladki i na tym samym oleju z dodatkiem Sosu imbirowego z soją TaoTao podsmażyć makaron na rumiano.