> 1h
4 osób

Roladki wieprzowe z grzybami marynowane w Sosie imbirowym z soją TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: europejska

Smak: pikantny

Składniki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Roladki wieprzowe z grzybami marynowane w Sosie imbirowym z soją TaoTao i ze złocistym Makaronem ryżowym wstążki TaoTao

  • Krok 2.

    Pieczarki drobno pokroić i udusić na niewielkiej ilości oleju.

  • Krok 3.

    Przyprawić.

  • Krok 4.

    Kotlety rozbić, natrzeć solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i zalać Sosem imbirowym z soją TaoTao.

  • Krok 5.

    Pozostawić na przynajmniej 30 minut.

  • Krok 6.

    Na każdy kotlet nałożyć po sporej łyżce nadzienia grzybowego, zwinąć i zabezpieczyć wykałaczkami.

  • Krok 7.

    Mięso podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, a następnie patelnię, na której się smaży przykryć pokrywką i dusić przez ok. 20 minut.

  • Krok 8.

    Makaron zalać wodą, a gdy zmięknie odcedzić.

  • Krok 9.

    Z patelni zdjąć roladki i na tym samym oleju z dodatkiem Sosu imbirowego z soją TaoTao podsmażyć makaron na rumiano.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności