30 min
2 osób

Roladki z bakłażana i cukinii TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: europejska

Smak: słodko-pikantny

Składniki

  • Czosnkowy sos chili 4 łyżki
  • 2 bakłażany
  • 1 cukinia
  • 100 g sera feta
  • 70 g suchej kiełbasy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Bakłażana kroimy wzdłuż na dość cienkie plastry, a cukinię w poprzek na plasterki.

  • Krok 2.

    Rozkładamy na blasze wyściełanej pergaminem, smarujemy oliwą, oprószamy solą i pieprzem i pieczemy po około 6 minut w dwóch stron.

  • Krok 3.

    Rozdrabniamy widelcem ser, dodajemy sos czosnkowy, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, natkę pietruszki oraz pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę.

  • Krok 4.

    Doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.

  • Krok 5.

    Na każdym plastrze bakłażana kładziemy łyżeczkę serowego farszu i zwijamy w rulon.

  • Krok 6.

    Każdy rulon układamy na krążku cukinii.

  • Krok 7.

    Podajemy z sosem czosnkowym chili.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności