Składniki
- Sos sojowy 8-10 łyżek
- 4 filety z indyka
- 10 plastrów wędzonego boczku
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- pół pęczka natki pietruszki
- skórka starta z pomarańczy
- pieprz
- 1 łyżeczka oleju do smażenia
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Filety z indyka delikatnie rozbijamy i posypujemy pieprzem – nie dodajemy soli, gdyż rolady będą dusiły się z sosem sojowym.
-
Krok 2.
Na desce kładziemy plaster boczku, na nim filet, a na filecie znów plaster boczku i zwijamy w rulon.
-
Krok 3.
Tak postępujemy ze wszystkimi filetami.
-
Krok 4.
Resztę boczku kroimy w kostkę, a cebulę w piórka.
-
Krok 5.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy rolady.
-
Krok 6.
Dorzucamy cebulę, boczek, przeciśnięty przez praskę czosnek, skórkę z pomarańczy oraz poszatkowaną natkę pietruszki.
-
Krok 7.
Następnie podlewamy Sosem sojowym TaoTao oraz niedużą ilością wody.
-
Krok 8.
Przykrywamy pokrywką i dusimy około 30 minut.