< 1h
4 osób

Rolady z indyka z boczkiem i Sosem sojowym TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: fusion

Smak: słodki

Składniki

  • Sos sojowy 8-10 łyżek
  • 4 filety z indyka
  • 10 plastrów wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • pół pęczka natki pietruszki
  • skórka starta z pomarańczy
  • pieprz
  • 1 łyżeczka oleju do smażenia

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Filety z indyka delikatnie rozbijamy i posypujemy pieprzem &ndash; nie dodajemy soli, gdyż rolady będą dusiły się z sosem sojowym.

  • Krok 2.

    Na desce kładziemy plaster boczku, na nim filet, a na filecie znów plaster boczku i zwijamy w rulon.

  • Krok 3.

    Tak postępujemy ze wszystkimi filetami.

  • Krok 4.

    Resztę boczku kroimy w kostkę, a cebulę w piórka.

  • Krok 5.

    Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy rolady.

  • Krok 6.

    Dorzucamy cebulę, boczek, przeciśnięty przez praskę czosnek, skórkę z pomarańczy oraz poszatkowaną natkę pietruszki.

  • Krok 7.

    Następnie podlewamy Sosem sojowym TaoTao oraz niedużą ilością wody.

  • Krok 8.

    Przykrywamy pokrywką i dusimy około 30 minut.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności