< 1h
2 osób

Ryba na sposób tajski

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: tajska

Smak: pikantny

Składniki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Czyścimy rybę, usuwamy wnętrzności i płuczemy w zimnej wodzie.

  • Krok 2.

    Przygotowujemy marynatę: czosnek, kolendrę i pietruszkę drobno siekamy, cebulę kroimy w piórka, i zalewamy wszystko sosami, octem i sokiem z limonek.

  • Krok 3.

    Nacinamy skórę ryby po obu stronach, nacieramy solą i pieprzem, następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 20 min.

  • Krok 4.

    Po tym czasie, zawijamy ryby w folię aluminiową i pieczemy w temperaturze 190-200 stopni C przez 25-30 minut.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności