15 min
2 osób

Ryba teriyaki w panierce TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: europejska

Smak: łagodny

Składniki

  • Sos Teriyaki 30 ml
  • 4 filety z morszczuka
  • 1 jajko
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 4 łyżki mąki
  • 6 łyżek Sosu teriyaki TaoTao
  • sól czosnkowa
  • papryczka chili
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Rybę myjemy, rozmrażamy jeśli zakupiliśmy mrożone filety.

  • Krok 2.

    Dzielimy na niezbyt cienkie podłużne paski.

  • Krok 3.

    Zalewamy sosem teriyaki i posypujemy solą czosnkową.

  • Krok 4.

    Mieszamy i zostawiamy w chłodnym miejscu na co najmniej 30 minut.

  • Krok 5.

    Wyjmujemy rybę z marynaty i obsypujemy mąką.

  • Krok 6.

    Jajko rozkłócamy w miseczce, na talerzyk wysypujemy bułkę tartą.

  • Krok 7.

    Rybę maczamy w jajku, a następnie w bułce tartej.

  • Krok 8.

    Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron.

  • Krok 9.

    Gotową rybę odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

  • Krok 10.

    Podajemy posypaną posiekaną papryczką.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności