Składniki
- Sos Teriyaki 30 ml
- 4 filety z morszczuka
- 1 jajko
- 1 szklanka bułki tartej
- 4 łyżki mąki
- 6 łyżek Sosu teriyaki TaoTao
- sól czosnkowa
- papryczka chili
- olej do smażenia
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Rybę myjemy, rozmrażamy jeśli zakupiliśmy mrożone filety.
-
Krok 2.
Dzielimy na niezbyt cienkie podłużne paski.
-
Krok 3.
Zalewamy sosem teriyaki i posypujemy solą czosnkową.
-
Krok 4.
Mieszamy i zostawiamy w chłodnym miejscu na co najmniej 30 minut.
-
Krok 5.
Wyjmujemy rybę z marynaty i obsypujemy mąką.
-
Krok 6.
Jajko rozkłócamy w miseczce, na talerzyk wysypujemy bułkę tartą.
-
Krok 7.
Rybę maczamy w jajku, a następnie w bułce tartej.
-
Krok 8.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron.
-
Krok 9.
Gotową rybę odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
-
Krok 10.
Podajemy posypaną posiekaną papryczką.