Składniki
- Słodko-pikantny sos chili 8 łyżek
- 4 filety białej ryby
- garść posiekanej kolendry
- garść posiekanej natki pietruszki
- garść posiekanej dymki
- kawałek kory cynamonu
- 2 liście laurowe
- sok z jednej cytryny
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Filety solimy i pieprzymy oraz skrapiamy sokiem z cytryny.
-
Krok 2.
Odstawiamy na 15 minut.
-
Krok 3.
Rozgrzewamy olej, na który wrzucamy liście laurowe oraz kawałek cynamonu i aromatyzujemy tłuszcz.
-
Krok 4.
Przyprawy wyciągamy, a na tym samym oleju podsmażamy filety pokrojone na mniejsze części po 4-5 minut z każdej strony.
-
Krok 5.
Dodajemy sos chili oraz posiekane zioła, mieszamy i doprawiamy do smaku.