30 min
4 osób

Ryba w sosie słodko-kwaśnym

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: fusion

Smak: słodko-pikantny

Składniki

  • Słodko-pikantny sos chili 8 łyżek
  • 4 filety białej ryby
  • garść posiekanej kolendry
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • garść posiekanej dymki
  • kawałek kory cynamonu
  • 2 liście laurowe
  • sok z jednej cytryny
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Filety solimy i pieprzymy oraz skrapiamy sokiem z cytryny.

  • Krok 2.

    Odstawiamy na 15 minut.

  • Krok 3.

    Rozgrzewamy olej, na który wrzucamy liście laurowe oraz kawałek cynamonu i aromatyzujemy tłuszcz.

  • Krok 4.

    Przyprawy wyciągamy, a na tym samym oleju podsmażamy filety pokrojone na mniejsze części po 4-5 minut z każdej strony.

  • Krok 5.

    Dodajemy sos chili oraz posiekane zioła, mieszamy i doprawiamy do smaku.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności