Składniki
- 300 g białego ryżu
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 2 cm korzenia imbiru
- 1 papryka
- ¼ kapusty pekińskiej
- 300 g mięsa z uda kurczaka
- 300 g liści szpinaku
- ½ butelki marynaty w stylu chińskim TaoTao
- Sól i pieprz do smaku
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Kurczaka kroimy na spore kawałki. Solimy, pieprzymy, zalewamy marynatą i zostawiamy pod przykryciem na co najmniej 20 minut (może być na całą noc) w chłodnym miejscu.
-
Krok 2.
Kapustę i paprykę również kroimy na spore kawałki.
-
Krok 3.
Cebulę kroimy w piórka, czosnek i imbir ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
-
Krok 4.
W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy imbir i czosnek. Podsmażamy. Dodajemy cebulę, paprykę, kapustę i kurczaka. Smażymy około 10 minut. Doprawiamy do smaku.
-
Krok 5.
Podajemy z ryżem.
-
Krok 6.