30 min
4 osób

Sajgonki dla wegetarian i nie tylko

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: chińska

Smak: łagodny

Składniki

  • 1 torebka ryżu paraboiled
  • 8 płatów papieru ryżowego TaoTao
  • marchew
  • por
  • oliwa
  • łyżka sosu sojowego TaoTao
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • por

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Pokroić, marchew zetrzeć, ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.

  • Krok 2.

    Do pora i marchwi dodać wyciśnięty czosnek i smażyć na łyżce oliwy.

  • Krok 3.

    Dodać ugotowany ryż, przyprawy i sos.

  • Krok 4.

    Papier ryżowy przygotować według opisu na opakowaniu, a następnie na środek każdego papieru włożyć łyżkę farszu.

  • Krok 5.

    Uformować wałeczek, skleić boki i smażyć na złoty kolor.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności