Składniki
- Makaron ryżowy muszelki 1 opakowanie
- Sos chili z cytryną 2 łyżeczki
- 3 łyżki kiełków słonecznika
- 1 porcja łososia wędzonego 250g
- 2 jajka
- pestki słonecznika
- 1 sałata lodowa
- 1 cytryna
- 1 ogórek
- 1 czerwona cebula
- 2 pomidory
- olej słonecznikowy
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Makaron gotujemy na półtwardo i przelewamy zimną wodą.
-
Krok 2.
Robimy bazę sałatkową na którą składa się : krojona sałata lodowa, ryżowy makaron penne, ogórek, pomidor, kiełki słonecznika, cieniutkie plastry czerwonej cebuli i prażone pestki słonecznika.
-
Krok 3.
Na górę sałatki układamy wędzonego łososia, ćwiartki jajka, wszystko polewamy sosem wcześniej przygotowanym z soku ze świeżej cytryny, cukru, oleju słonecznikowego oraz sosu chili z cytryną .
-
Krok 4.
Przybieramy świeżą cytryną.