30 min
2 osób

Sałatka z makaronem ryżowym, liczi i krewetkami

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Sałatki

Kuchnia: fusion

Smak: słodko-pikantny

Składniki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu, wystudzić.

  • Krok 2.

    Krewetki zalać 6 łyżkami Sosu chili z limoną i kolendrą TaoTao, posolić, popieprzyć i odstawić w chłodne miejsce na co najmniej pół godziny.

  • Krok 3.

    Po tym czasie krewetki podsmażyć parę minut aż delikatnie się zezłocą.

  • Krok 4.

    Liczi odsączyć z syrpu.

  • Krok 5.

    Większe przekroić, mniejsze pozostawić w całości.

  • Krok 6.

    Paprykę pokroić w wąskie słupki.

  • Krok 7.

    Składniki sałatki wymieszać dodając resztę Sosu chili z limonką i kolendrą TaoTao oraz przyprawić do smaku.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności