Składniki
- Makaron ryżowy z tapioką 1/2 opakowania
- Liczi w syropie 1/2 puszki
- Sos chili z limonką i kolendrą 100g
- pół żółtej papryki
- 20 krewetek
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu, wystudzić.
-
Krok 2.
Krewetki zalać 6 łyżkami Sosu chili z limoną i kolendrą TaoTao, posolić, popieprzyć i odstawić w chłodne miejsce na co najmniej pół godziny.
-
Krok 3.
Po tym czasie krewetki podsmażyć parę minut aż delikatnie się zezłocą.
-
Krok 4.
Liczi odsączyć z syrpu.
-
Krok 5.
Większe przekroić, mniejsze pozostawić w całości.
-
Krok 6.
Paprykę pokroić w wąskie słupki.
-
Krok 7.
Składniki sałatki wymieszać dodając resztę Sosu chili z limonką i kolendrą TaoTao oraz przyprawić do smaku.