30 min
3 osób

Sałatka z makaronem ryżowym wstążki i czosnkowym sosem chili

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Sałatki

Kuchnia: tajska

Smak: pikantny

Składniki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Makaron ryżowy wstążki TaoTao przygotuj według przepisu na opakowaniu.

  • Krok 2.

    Na rozgrzaną patelnię włóż masło i pokrojone pieczarki, osól i dopieprz do smaku.

  • Krok 3.

    Duś pod przykryciem ok. 10 min. Papryki pokrój w drobną kostkę, pomidora w ćwiartki.

  • Krok 4.

    Na talerzu ułóż porwane na drobne kawałki liście kapusty i sałaty, następnie rozłóż równomiernie makaron.

  • Krok 5.

    Dodaj pieczarki oraz świeżo pokrojone warzywa.

  • Krok 6.

    Całość udekoruj tymiankiem.

  • Krok 7.

    Serwuj z czosnkowym sosem chili TaoTao.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności