Składniki
- Makaron ryżowy wstążki 100g
- Czosnkowy sos chili wg uznania
- 100g pieczarek
- ½ papryki pomarańczowej
- ½ papryki zielonej
- pomidor
- 3 liście czerwonej kapusty
- 3 liście zielonej sałaty karbowanej
- świeży tymianek
- sól
- pieprz
- 10g masła
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Makaron ryżowy wstążki TaoTao przygotuj według przepisu na opakowaniu.
-
Krok 2.
Na rozgrzaną patelnię włóż masło i pokrojone pieczarki, osól i dopieprz do smaku.
-
Krok 3.
Duś pod przykryciem ok. 10 min. Papryki pokrój w drobną kostkę, pomidora w ćwiartki.
-
Krok 4.
Na talerzu ułóż porwane na drobne kawałki liście kapusty i sałaty, następnie rozłóż równomiernie makaron.
-
Krok 5.
Dodaj pieczarki oraz świeżo pokrojone warzywa.
-
Krok 6.
Całość udekoruj tymiankiem.
-
Krok 7.
Serwuj z czosnkowym sosem chili TaoTao.