< 1h
4 osób

Sałatka z pieczonych warzyw z czarnym sosem chili TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Sałatki

Kuchnia: chińska

Smak: słodko-kwaśny

Składniki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Marchew kroimy w 5 cm słupki i gotujemy 6 min we wrzątku.

  • Krok 2.

    Bakłażan kroimy w 1,5 cm plastry, solimy, resztę warzyw prócz awokado kroimy w 3-4 cm kawałki.

  • Krok 3.

    Dodajemy sos chili TaoTao i czosnek.

  • Krok 4.

    Mieszamy z marchewką i trawą cytrynową.

  • Krok 5.

    Macerujemy 10-15 min. Pieczemy 30 min w temp. 200 stopni C.

  • Krok 6.

    W połowie pieczenia warzywa przewracamy.

  • Krok 7.

    Wyjmujemy z pieca.

  • Krok 8.

    Mieszamy z pokrojonym, obranym awokado i pędami bambusa TaoTao.

  • Krok 9.

    Podajemy z tartym parmezanem lub grillowanymi plastrami boczku.

  • Krok 10.

    Tuż przed podaniem podczas pikniku, polewamy czarnym sosem chili TaoTao.

  • Krok 11.

    Przepis pochodzi ze Szkoły Gotowania 2013 z miesięcznikiem Moje Gotowanie.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności