15 min
2 osób

Schabowy inaczej TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: europejska

Smak: łagodny

Składniki

  • Sos sojowy 30 ml
  • Czosnkowy sos chili 20 ml
  • 4 kotlety schabowe (po 100 g każdy)
  • Marynata:
  • 3 łyżki sosu sojowego jasnego TaoTao
  • 3 łyżki czosnkowego sosu chili TaoTao
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • olej do smażenia
  • Panierka:
  • 100 g krakersów
  • 3 jajka
  • 6 łyżek mąki pszennej
  • 4 łyżki sosu sojowego jasnego TaoTao

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Kotlety lekko rozbić.

  • Krok 2.

    Składniki marynaty wymieszać, zalać kotlety.

  • Krok 3.

    Krakersy pokruszyć w misce na drobne kawałki.

  • Krok 4.

    W oddzielnym naczyniu ubić jajka, dokładnie wymieszać z mąką i sosem sojowym.

  • Krok 5.

    Zamarynowane kotlety zanurzać w cieście i obtaczać w krakersach.

  • Krok 6.

    Smażyć na rozgrzanej patelni ok. 4 minut z każdej strony, na złoty kolor.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności