Składniki
- Sos sojowy 30 ml
- Czosnkowy sos chili 20 ml
- 4 kotlety schabowe (po 100 g każdy)
- Marynata:
- 3 łyżki sosu sojowego jasnego TaoTao
- 3 łyżki czosnkowego sosu chili TaoTao
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- olej do smażenia
- Panierka:
- 100 g krakersów
- 3 jajka
- 6 łyżek mąki pszennej
- 4 łyżki sosu sojowego jasnego TaoTao
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Kotlety lekko rozbić.
-
Krok 2.
Składniki marynaty wymieszać, zalać kotlety.
-
Krok 3.
Krakersy pokruszyć w misce na drobne kawałki.
-
Krok 4.
W oddzielnym naczyniu ubić jajka, dokładnie wymieszać z mąką i sosem sojowym.
-
Krok 5.
Zamarynowane kotlety zanurzać w cieście i obtaczać w krakersach.
-
Krok 6.
Smażyć na rozgrzanej patelni ok. 4 minut z każdej strony, na złoty kolor.