Składniki
- Sos sojowy 3 łyżki
- 8 skrzydełek
- 3 łyżki miodu
- 3 łyżki soku pomarańczowego
- drobno posiekany ząbek czosnku
- papryczka chili
- szczypta gałki muszkatałowej
- ziarenka sezamu
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Papryczkę chili czyścimy z pestek, drobno siekamy.
-
Krok 2.
Przygotowujemy marynatę: w miseczce mieszamy sos sojowy, miód, sok pomarańczowy, posiekany czosnek i papryczki.
-
Krok 3.
Dodajemy szczyptę gałki muszkatałowej oraz sól i pieprz do smaku.
-
Krok 4.
Umyte i osuszone skrzydełka smarujemy powstałą marynatą.
-
Krok 5.
Wstawiamy do lodówki na godzinę.
-
Krok 6.
Pieczemy na grillu, po 15 minut z każdej strony, podlewając co jakiś czas marynatą.
-
Krok 7.
Na koniec posypujemy ziarenkami sezamu.