Składniki
- Sos imbirowy z soją 4 łyżki
- 2 gęsie piersi (mogą być również kacze)
- 4 naleśniki
- 1 cebula
- parę rzodkiewek
- kiełki lucerny
- szczypiorek
- 100 ml gęstego jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Tłuszcz na gęsich piersiach nacinamy na krzyż, solimy, pieprzymy, zalewamy Sosem imbirowym z soją TaoTao, dokładnie nacieramy i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej pół godziny.
-
Krok 2.
Po tym czasie smażymy piersi na suchej patelni tłuszczem do dołu, a kiedy sporo się go wytopi, przewracamy mięso na drugą stronę, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i razem dusimy.
-
Krok 3.
Naleśniki smarujemy jogurtem, posypujemy pokrojoną w krążki rzodkiewką, poszatkowanym szczypiorkiem i kiełkami.
-
Krok 4.
Na tym wszystkim układamy pokrojone w plastry gęsie piersi i przysmażoną cebulę.
-
Krok 5.
Składamy na połowy i zapiekamy chwilę w piekarniku, by wszystkie składniki się podgrzały.