Składniki
- Sos chili z limonką i kolendrą 1 butelka
- 8 kromek pieczywa tostowego
- 4 plastry salami o dużej średnicy
- 4 plastry sera żółtego
- 100 g sera camembert
- 100 g pieczarek
- 2 jajka
- 6 łyżek bułki tartej
- 4 łyżki masła
- ulubione świeże zioła
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Pieczarki drobno kroimy i podsmażamy na 2 łyżkach masła doprawiając do smaku solą i pieprzem.
-
Krok 2.
Na czterech kromkach pieczywa rozkładamy po plastrze salami, sporej łyżce pieczarek, plastrze sera żółtego i paru kawałkach pleśniowego.
-
Krok 3.
Przykrywamy pozostałymi kromkami, a następnie wszystkie tosty kroimy na trójkąty.
-
Krok 4.
Każdy trójkąt obtaczamy w rozmąconym jajku, a następnie pokrywamy grubą warstwą bułki tartej.
-
Krok 5.
Na patelni roztapiamy resztę masła.
-
Krok 6.
Smażymy tosty z każdej strony, aż nabiorą złotego koloru.
-
Krok 7.
Podajemy z Sosem chili z limonką i kolendrą TaoTao oraz przybieramy listkami ulubionych ziół.