30 min
2 osób

Smażone tosty z sosem chili limonka z kolendrą TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: europejska

Smak: łagodny

Składniki

  • Sos chili z limonką i kolendrą 1 butelka
  • 8 kromek pieczywa tostowego
  • 4 plastry salami o dużej średnicy
  • 4 plastry sera żółtego
  • 100 g sera camembert
  • 100 g pieczarek
  • 2 jajka
  • 6 łyżek bułki tartej
  • 4 łyżki masła
  • ulubione świeże zioła

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Pieczarki drobno kroimy i podsmażamy na 2 łyżkach masła doprawiając do smaku solą i pieprzem.

  • Krok 2.

    Na czterech kromkach pieczywa rozkładamy po plastrze salami, sporej łyżce pieczarek, plastrze sera żółtego i paru kawałkach pleśniowego.

  • Krok 3.

    Przykrywamy pozostałymi kromkami, a następnie wszystkie tosty kroimy na trójkąty.

  • Krok 4.

    Każdy trójkąt obtaczamy w rozmąconym jajku, a następnie pokrywamy grubą warstwą bułki tartej.

  • Krok 5.

    Na patelni roztapiamy resztę masła.

  • Krok 6.

    Smażymy tosty z każdej strony, aż nabiorą złotego koloru.

  • Krok 7.

    Podajemy z Sosem chili z limonką i kolendrą TaoTao oraz przybieramy listkami ulubionych ziół.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności