15 min
0 osób

Śniadaniowe tosty na ostro

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przekąski

Kuchnia: fusion

Smak: łagodny

Składniki

  • 4 kromki pełnoziarnistego chleba tostowego
  • 2 łyżki Słodko-pikantnego sosu chili TaoTao
  • 2 plastry czerwonej cebuli
  • 2 pomidorki koktajlowe
  • 2 plastry szynki
  • 2 plastry wyrazistego żółtego sera
  • 1 ogórek konserwowy
  • 1 cienki plaster mango

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Na każdą nakładamy po plastrze szynki, sera i cebuli. Dodajemy pokrojony w plasterki ogórek konserwowy, pomidorki koktajlowe i kawałki mango.

  • Krok 2.

    Kromki składamy i wkładamy do tostera.

  • Krok 3.

    Pieczemy przez 4 minuty, aż ser się stopi.

  • Krok 4.

    Kroimy na trójkąty. Podajemy gorące z sałatą i większa ilością sosu chili.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności