Składniki
- 1 opakowanie Klusek do smażenia i sałatek TaoTao
- 2 filety soli
- Sos sojowy TaoTao
- 1 jajko
- Mąka
- Otręby
- 4 łyżeczki majonezu
- 8 plasterków mozzarelli
- Cebulka prażona
- Sól
- pieprz
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Rybę porcjujemy i nacieramy solą i pieprzem.
-
Krok 2.
Następnie moczymy ją w roztrzepanym jajku i panierujemy w mące zmieszanej z otrębami w stosunku 2:1.
-
Krok 3.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na zloty kolor.
-
Krok 4.
Rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego, na każdej porcji kładziemy odrobinę majonezu, następnie 2 plastry mozzarelli i całość posypujemy prażoną cebulką.
-
Krok 5.
Zapiekamy w 180st do rozpuszczenia sera.
-
Krok 6.
Kluski zalewamy wrzątkiem, pozostawiamy na 3 minuty i odcedzamy.
-
Krok 7.
Następnie makaron mieszamy z 1-2 łyżkami sosu sojowego.
-
Krok 8.
Na talerzu układamy porcję klusek, a na niej układamy kawałek ryby.
-
Krok 9.
Podajemy od razu!