30 min
2 osób

Sola w otrębach z kluskami TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: europejska

Smak: łagodny

Składniki

  • 1 opakowanie Klusek do smażenia i sałatek TaoTao
  • 2 filety soli
  • Sos sojowy TaoTao
  • 1 jajko
  • Mąka
  • Otręby
  • 4 łyżeczki majonezu
  • 8 plasterków mozzarelli
  • Cebulka prażona
  • Sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Rybę porcjujemy i nacieramy solą i pieprzem.

  • Krok 2.

    Następnie moczymy ją w roztrzepanym jajku i panierujemy w mące zmieszanej z otrębami w stosunku 2:1.

  • Krok 3.

    Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na zloty kolor.

  • Krok 4.

    Rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego, na każdej porcji kładziemy odrobinę majonezu, następnie 2 plastry mozzarelli i całość posypujemy prażoną cebulką.

  • Krok 5.

    Zapiekamy w 180st do rozpuszczenia sera.

  • Krok 6.

    Kluski zalewamy wrzątkiem, pozostawiamy na 3 minuty i odcedzamy.

  • Krok 7.

    Następnie makaron mieszamy z 1-2 łyżkami sosu sojowego.

  • Krok 8.

    Na talerzu układamy porcję klusek, a na niej układamy kawałek ryby.

  • Krok 9.

    Podajemy od razu!

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności