30 min
1 osób

Spring rolls z łososiem z sosem do sajgonek TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: chińska

Smak: łagodny

Składniki

  • Papier ryżowy 10 arkuszy
  • Sos do sajgonek 1 butelka
  • 150 g wędzonego łososia
  • 1 strąk czerwonej papryki
  • 1 pęczka szczypiorku
  • 2 ogórki gruntowe
  • 10 arkuszy papieru ryżowego
  • ulubiony sos do podania (np. sos do sajgonek)

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Rozdrabniamy łososia.

  • Krok 2.

    Paprykę i obrane ogórki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w cienkie słupki.

  • Krok 3.

    Szczypiorek docinamy na długość słupków warzywnych.

  • Krok 4.

    Każdy arkusz papieru ryżowego moczymy przez parę sekund w ciepłej wodzie i rozkładamy na desce.

  • Krok 5.

    W jednej trzeciej arkusza układamy obok siebie wszystkie składniki nadzienia i ciasno zwijamy jak krokiety.

  • Krok 6.

    Postępujemy w ten sposób aż do wyczerpania składników.

  • Krok 7.

    Podajemy z ulubionym sosem TaoTao (np. sos do sajgonek TaoTao).

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności