< 1h
6 osób

Steki wołowe z sosem chili czosnkowy

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: fusion

Smak: słodki

Składniki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Jabłka kroimy na ćwiartki i mieszamy z sosem czosnkowym&nbsp; chili TaoTao oraz posiekanym porem.

  • Krok 2.

    Przekładamy je do brytfanki i zapiekamy 15 min w temp. 200 stopni C.

  • Krok 3.

    Steki marynujemy w sosie sojowo-grzybowym TaoTao ok. godziny przed smażeniem.

  • Krok 4.

    Każdy stek smażymy 2,5 min z jednej strony, 2,5 min z drugiej, następnie trzymamy 5 min w piekarniku nagrzanym do temp. 150 stopni C i 2,5 min na ciepłej blaszce lub talerzu.

  • Krok 5.

    Przed włożeniem steków do piekarnika obficie posypujemy je posiekanym szczypiorem.

  • Krok 6.

    Ryż gotujemy w mleku kokosowym wymieszanym ze 100 ml wody, co 2 min mieszając, aż do odparowania płynu.

  • Krok 7.

    Na koniec lekko solimy.

  • Krok 8.

    Przepis pochodzi ze Szkoły Gotowania 2013 z miesięcznikiem Moje Gotowanie.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności