Składniki
- Sos sojowy 4 łyżki
- Sos chili z limonką i kolendrą 2 łyżki
- Marynata w stylu tajskim 4 łyżki
- 20 krewetek tygrysich
- 30 dag piersi z kurczaka
- 1 papryka żółta
- 1 papryka czerwona
- 1 cebula
- 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Krewetki marynujemy kilka godzin w sosie sojowym TaoTao wymieszanym z mąką kukurydzianą.
-
Krok 2.
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i zalewamy marynatą w stylu tajskim TaoTao również na kilka godzin.
-
Krok 3.
Papryki: czerwoną i żółtą kroimy w kostkę, a cebulę w ósemki.
-
Krok 4.
Na kijki od szaszłyków nadziewamy na przemian paprykę, krewetki, piersi kurczaka i cebulę.
-
Krok 5.
Grillujemy na foli aluminiowej.
-
Krok 6.
Po upieczeniu podajemy polane odrobiną sosu chili z lionką i kolendrą TaoTao.