Składniki
- Bazylia i chili mix warzywny 6-8 łyżek
- Sos sojowy 2 łyżki
- 2 cukinie
- 1 duża żółta papryka
- 300 g pieczarek
- 4 cebule
- 300 g boczku
- marynata
- 6-8 łyżek Bazylii&chili TaoTao
- 2 łyżki Sosu sojowego TaoTao
- sok z połowy limonki
- 2 zmiażdżone ząbki czosnku
- patyczki do szaszłyków
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Przygotować marynatę z podanych składników.
-
Krok 2.
Warzywa pokroić na kawałki podobnej wielkości, umieścić w marynacie, dokładnie pokryć je miksturą i odstawić na 20 minut w chłodne miejsce.
-
Krok 3.
Boczek również pokroić na kawałki.
-
Krok 4.
Na zwilżone patyczki do szaszłyków nabijać na przemian marynowane warzywa i boczek.
-
Krok 5.
Grillować na rozgrzanym ruszcie przez 15 minut przewracając od czasu do czasu szaszłyki i smarując je resztą marynaty.