30 min
1 osób

Szaszłyki w pikantnej marynacie

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: europejska

Smak: słodko-pikantny

Składniki

  • Bazylia i chili mix warzywny 6-8 łyżek
  • Sos sojowy 2 łyżki
  • 2 cukinie
  • 1 duża żółta papryka
  • 300 g pieczarek
  • 4 cebule
  • 300 g boczku
  • marynata
  • 6-8 łyżek Bazylii&chili TaoTao
  • 2 łyżki Sosu sojowego TaoTao
  • sok z połowy limonki
  • 2 zmiażdżone ząbki czosnku
  • patyczki do szaszłyków

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Przygotować marynatę z podanych składników.

  • Krok 2.

    Warzywa pokroić na kawałki podobnej wielkości, umieścić w marynacie, dokładnie pokryć je miksturą i odstawić na 20 minut w chłodne miejsce.

  • Krok 3.

    Boczek również pokroić na kawałki.

  • Krok 4.

    Na zwilżone patyczki do szaszłyków nabijać na przemian marynowane warzywa i boczek.

  • Krok 5.

    Grillować na rozgrzanym ruszcie przez 15 minut przewracając od czasu do czasu szaszłyki i smarując je resztą marynaty.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności