30 min
0 osób

Szparagowe tagliatelle z pstrągiem

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: europejska

Smak: łagodny

Składniki

  • ½ kilograma zielonych szparagów
  • 1 wypatroszony pstrąg
  • 4 ząbki czosnku
  • ½ cytryny
  • 1 papryczka chili
  • 4 łyżki Sosu imbirowego z soją TaoTao
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1 garść kiełków
  • Sól, pieprz, zioła prowansalskie

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Pstrąga nacieramy przyprawami i skrapiamy sokiem z cytryny. Pieczemy w piekarniku przez 10 minut.

  • Krok 2.

    Ze szparagów odkrajamy zdrewniałe końce oraz główki. Główki zachowujemy. Szparagi kroimy w cienkie paski za pomocą obieraczki do warzyw.

  • Krok 3.

    Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Dodajemy przyprawy, sos imbirowy z soją, sok z cytryny oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy szparagowe paski i główki. Smażymy przez 5 minut.

  • Krok 4.

    Z ryby ściągamy skórę i pozbywamy się kręgosłupa oraz ości. Mięso dzielimy na nieduże kawałki.

  • Krok 5.

    Łączymy rybę ze szparagami i posypujemy kiełkami.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności