Składniki
- Czosnkowy sos chili 4 łyżki
- 4 tortille pszenne
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 1 papryczka chili
- 4 łyżki soku z cytryny
- 4 liście sałaty masłowej
- 1 pęczka natki Pietuszki
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
4 łyżki pasty kurczakowej (2 ugotowane piersi kurczaka zblendowana z 4 łyżkami jogurtu i 2 łyżkami koncentratu pomidorowego przyprawiona solą, pieprzem, sokiem z cytryny i posiekaną natka pietruszki)
-
Krok 2.
Na każdym placku rozprowadzamy równomiernie pastę kurczakowi.
-
Krok 3.
Polewamy czosnkowym sosem chili.
-
Krok 4.
Na środku każdej tortilli układamy po liściu sałaty, parę plastrów pomidora, chili i cebuli.
-
Krok 5.
Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy natką pietruszki.
-
Krok 6.
Placki zwijamy jak otwarte z jednej strony krokiety i podgrzewamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. przez 10 minut.