< 1h
2 osób

Tortilla z pastą z czerwonej fasoli z marynowaną wieprzowiną TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: europejska

Smak: łagodny

Składniki

  • Sos sojowy 20 ml
  • Sos chili czarny 30 ml
  • Sos sojowy ciemny 30 ml
  • Bazylia i chili mix warzywny 20 ml
  • Ciasto:
  • 300 g mąki pszennej
  • 150 ml ciepłej wody
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • 2 łyżki otrębów pszennych lub żytnich
  • 4 łyżki sosu sojowego jasnego TaoTao
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Pasta:
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 4 łyżki czarnego sosu chili TaoTao
  • 120 ml soku pomidorowego
  • 6 łyżek sosu sojowego jasnego TaoTao
  • Farsz mięsny:
  • 300 g łopatki wieprzowej mielonej
  • 4 łyżki ciemnego sosu sojowego TaoTao
  • 2 łyżki sosu bazylia i chili TaoTao
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • olej do smażenia&nbsp;

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Mąkę przesiać, połączyć z ciepłą wodą, dodać pozostałe składniki ciasta.

  • Krok 2.

    Wyrobić na jednolitą masę, zawinąć w folię i odstawić na 30 minut.

  • Krok 3.

    Ciasto dzielić na porcje, każdą rozwałkować na grubość 1-2 mm i smażyć z obu stron na głębokim tłuszczu.

  • Krok 4.

    Wymieszać dokładnie składniki farszu mięsnego, wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć do miękkości, starając się rozdrobnić mięso.

  • Krok 5.

    Wszystkie składniki pasty fasolowej połączyć i zmiksować na gładką masę.

  • Krok 6.

    Przetrzeć przez gęste sito.

  • Krok 7.

    Usmażone ciepłe placki tortilli smarować pastą z fasoli i mięsem.

  • Krok 8.

    Dokładnie zawinąć.

  • Krok 9.

    Podawać gorące.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności