Składniki
- krążek Klusek do sałatek i smażenia TaoTao
- szklanka poszatkowanej modrej kapusty
- pół poszatkowanej czerwonej cebuli
- 1 średnia marchewka poszatkowana
- pół szklanki fasoli adzuki
- garść kolendry
- 2 łyżki sosu sojowego TaoTao
- łyżka brązowego cukru
- sok z 1 limonki
- szczypta kolendry
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Kluski zalewamy wrzątkiem (według przepisu na opakowaniu) dosypując szczyptę kurkumy.
-
Krok 2.
Odcedzamy i studzimy.
-
Krok 3.
Fasolę uprzednio namoczoną przez noc gotujemy przez pół godziny w osolonej wodzie, odcedzamy i dodajemy do klusek.
-
Krok 4.
Poszatkowane warzywa dodajemy do klusek i fasolki i mieszamy.
-
Krok 5.
Sos sojowy wraz z sokiem z limonki podgrzewamy i rozpuszczamy w nim cukier.
-
Krok 6.
Całość dodajemy do sałatki i dokładnie mieszamy.
-
Krok 7.
Wstawiamy do lodówki, by smaki się przegryzły.
-
Krok 8.
Przed podaniem dodajemy kolendrę.