30 min
2 osób

Wegetariańska sałatka z azjatycką fasolą adzuki

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Sałatki

Kuchnia: chińska

Smak: słodko-kwaśny

Składniki

  • krążek Klusek do sałatek i smażenia TaoTao
  • szklanka poszatkowanej modrej kapusty
  • pół poszatkowanej czerwonej cebuli
  • 1 średnia marchewka poszatkowana
  • pół szklanki fasoli adzuki
  • garść kolendry
  • 2 łyżki sosu sojowego TaoTao
  • łyżka brązowego cukru
  • sok z 1 limonki
  • szczypta kolendry

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Kluski zalewamy wrzątkiem (według przepisu na opakowaniu) dosypując szczyptę kurkumy.

  • Krok 2.

    Odcedzamy i studzimy.

  • Krok 3.

    Fasolę uprzednio namoczoną przez noc gotujemy przez pół godziny w osolonej wodzie, odcedzamy i dodajemy do klusek.

  • Krok 4.

    Poszatkowane warzywa dodajemy do klusek i fasolki i mieszamy.

  • Krok 5.

    Sos sojowy wraz z sokiem z limonki podgrzewamy i rozpuszczamy w nim cukier.

  • Krok 6.

    Całość dodajemy do sałatki i dokładnie mieszamy.

  • Krok 7.

    Wstawiamy do lodówki, by smaki się przegryzły.

  • Krok 8.

    Przed podaniem dodajemy kolendrę.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności