< 1h
3 osób

Wieprzowina curry

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: chińska

Smak: ostry

Składniki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Mięso pokroić w kostkę, dodać łyżkę sosu sojowego i paprykę w proszku.

  • Krok 2.

    Odstawić do lodówki na 2 godziny.

  • Krok 3.

    W tym czasie przygotować grzyby mun: zalać wrzątkiem, odstawić na 15 min a następnie pokroić w cienkie paseczki.

  • Krok 4.

    Zamarynowane mięso smażyć partiami na rozgrzanym oleju.

  • Krok 5.

    Dodać posiekaną cebulę, grzyby mun.

  • Krok 6.

    Następnie wlać do mięsa resztę sosu sojowego oraz pastę curry.

  • Krok 7.

    Dusić pod przykryciem.

  • Krok 8.

    Kiedy mięso będzie miękkie, dolać mleko kokosowe; gotować przez kolejnych kilka minut.

  • Krok 9.

    Podawać z makaronem chińskim lub ryżem.

  • Krok 10.

    Przed podaniem posypać posiekaną miętą.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności