Składniki
- pierś kurczaka
- 100g mątwy
- papier ryżowy TaoTao
- makaron z brązowego ryżu TaoTao nitki
- połowa mango
- roszponka
- sos sojowy TaoTao
- kapary
- sezam
- kiełki lucerny i soi
- oliwa do smażenia
- sos czosnkowy chili TaoTao
- pieprz
- sól do smaku
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Pierś kurczaka i mątwę pokroić na drobne kawałki oraz podsmażyć na oliwie z oliwek.
-
Krok 2.
Makaron ryżowy przygotować wg przepisu na opakowaniu (ok 2 łyżki).
-
Krok 3.
Mango i kapary (większe) pokroić w kostkę.
-
Krok 4.
Przygotować mieszankę: mięso kurczaka, mątwę, mango, kapary, sezam, makaron ryżowy, kiełki lucerny, sos sojowy, sól, pieprz.
-
Krok 5.
Papier ryżowy zamaczać na kilka sekund w letniej wodzie, po krótkim czasie wcześniej wykonaną mieszankę nakładać i zwijać w poduszeczki.
-
Krok 6.
Sajgonki polewać sosem czosnkowym chili TaoTao i przyozdobić kiełkami soi, roszponką oraz kaparami.