30 min
2 osób

Wołowina z papryką w ostrym sosie TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: wietnamska

Smak: pikantny

Składniki

  • Makaron ryżowy z tapioką 1/2 opak.
  • Sos chili czarny 1/2 opak.
  • 200 g antrykotu wołowego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 papryczka habanero
  • 2 marchewki
  • 1/2 pęczka dymki
  • 1/2 natki pietruszki
  • 1/2 opakowania Czarnego sosu chili TaoTao
  • 1/2 opakowania Makaronu ryżowego z tapioką TaoTao
  • 1 łyżka oleju do smażenia

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Oczyszczone mięso kroimy w niedługie paski.

  • Krok 2.

    Papryki oraz marchewkę w cieniutkie słupki, a dymkę pod kątem w krążki.

  • Krok 3.

    Rozgrzewamy olej na patelni lub w woku.

  • Krok 4.

    Wrzucamy Paprykę i marchewkę.

  • Krok 5.

    Kiedy zmiękną, dodajemy mięso.

  • Krok 6.

    Smażymy krótko, żeby warzywa pozostały chrupiące.

  • Krok 7.

    Dodajemy czarny sos chili, dymkę i natkę pietruszki. Mieszamy.

  • Krok 8.

    Makaron ryżowy z tapioką wkładamy do miski, zalewamy wrzątkiem, przykrywamy, a następnie odcedzamy po upływie 5 minut.

  • Krok 9.

    Makaron mieszamy z mięsem i warzywami.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności