Składniki
- Makaron ryżowy z tapioką 1/2 opak.
- Sos chili czarny 1/2 opak.
- 200 g antrykotu wołowego
- 1 czerwona papryka
- 1 papryczka habanero
- 2 marchewki
- 1/2 pęczka dymki
- 1/2 natki pietruszki
- 1/2 opakowania Czarnego sosu chili TaoTao
- 1/2 opakowania Makaronu ryżowego z tapioką TaoTao
- 1 łyżka oleju do smażenia
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Oczyszczone mięso kroimy w niedługie paski.
-
Krok 2.
Papryki oraz marchewkę w cieniutkie słupki, a dymkę pod kątem w krążki.
-
Krok 3.
Rozgrzewamy olej na patelni lub w woku.
-
Krok 4.
Wrzucamy Paprykę i marchewkę.
-
Krok 5.
Kiedy zmiękną, dodajemy mięso.
-
Krok 6.
Smażymy krótko, żeby warzywa pozostały chrupiące.
-
Krok 7.
Dodajemy czarny sos chili, dymkę i natkę pietruszki. Mieszamy.
-
Krok 8.
Makaron ryżowy z tapioką wkładamy do miski, zalewamy wrzątkiem, przykrywamy, a następnie odcedzamy po upływie 5 minut.
-
Krok 9.
Makaron mieszamy z mięsem i warzywami.