30 min
4 osób

Wrap z Orzeszkami ziemnymi z polewie wasabi TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przekąski

Kuchnia: europejska

Smak: pikantny

Składniki

  • 1 opakowanie
  • Grzyby MUN 1/2 opakowania
  • 4 pszenne lub kukurydziane placki tortilla
  • 1 pomidor
  • 2 ogórki gruntowe
  • 1/2 opakowania Grzybów mun TaoTao
  • 120 g sera camembert
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki sosu pomidorowego
  • Orzeszki ziemne w polewie wasabi TaoTao
  • listki melisy

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Grzyby mun namaczamy i gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odsączamy i studzimy.

  • Krok 2.

    Sos pomidorowy mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

  • Krok 3.

    Ogórki i pomidora kroimy w plastry, a ser na kawałki.

  • Krok 4.

    Grzyby mun kroimy na paski.

  • Krok 5.

    Tortille smarujemy sosem, na każdej kładziemy równą ilość pomidorów, ogórków, grzybów oraz sera.

  • Krok 6.

    Posypujemy orzeszkami w polewie wasabi.

  • Krok 7.

    Wrapy zwijamy jak naleśniki i dekorujemy listkami melisy.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności