30 min
4 osób

Wrapy z kurczakiem i czosnkowym sosem chili TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: europejska

Smak: pikantny

Składniki

  • Czosnkowy sos chili 4 łyżki
  • 4 pszenne tortille
  • 300 g fileta z piersi kurczaka
  • 16 pieczarek
  • 1 strąka czerwonej papryki
  • 1 strąka żółtej papryki
  • 2 pomidory
  • 1 cebuli
  • 2 liście sałaty
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • sól
  • czarny pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Mięso kroimy w niezbyt drobną kostkę, pieczarki w ćwiartki, a następnie podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.

  • Krok 2.

    Przyprawiamy.

  • Krok 3.

    Paprykę kroimy w słupki, pomidory w ósemki, a cebulę w piórka.

  • Krok 4.

    Sałatę rwiemy na mniejsze części.

  • Krok 5.

    Tortille podgrzewamy przez parę sekund na suchej patelni, aż staną się elastyczne.

  • Krok 6.

    Na każdym placku rozsmarowujemy po łyżce czosnkowego sosu chili TaoTao.

  • Krok 7.

    Na środek nakładamy po porcji warzyw i mięsa z pieczarkami.

  • Krok 8.

    Zwijamy w otwarty z jednej strony rulon lub w kopertę.

  • Krok 9.

    Podajemy z czosnkowym sosem chili.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności