Składniki
- Czosnkowy sos chili 4 łyżki
- 4 pszenne tortille
- 300 g fileta z piersi kurczaka
- 16 pieczarek
- 1 strąka czerwonej papryki
- 1 strąka żółtej papryki
- 2 pomidory
- 1 cebuli
- 2 liście sałaty
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- sól
- czarny pieprz do smaku
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Mięso kroimy w niezbyt drobną kostkę, pieczarki w ćwiartki, a następnie podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.
-
Krok 2.
Przyprawiamy.
-
Krok 3.
Paprykę kroimy w słupki, pomidory w ósemki, a cebulę w piórka.
-
Krok 4.
Sałatę rwiemy na mniejsze części.
-
Krok 5.
Tortille podgrzewamy przez parę sekund na suchej patelni, aż staną się elastyczne.
-
Krok 6.
Na każdym placku rozsmarowujemy po łyżce czosnkowego sosu chili TaoTao.
-
Krok 7.
Na środek nakładamy po porcji warzyw i mięsa z pieczarkami.
-
Krok 8.
Zwijamy w otwarty z jednej strony rulon lub w kopertę.
-
Krok 9.
Podajemy z czosnkowym sosem chili.