Składniki
- Makaron ryżowy wstążki 1/2 opakowania
- Sos imbirowy z soją 4 łyżki
- 2 filety kurczaka
- 1 cebula
- 250 g pieczarek
- 3 ząbki czosnku
- pół pęczka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżki oleju do smażenia
- sól i pieprz
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
-
Krok 2.
Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone w plastry pieczarki, przyprawić i smażyć aż zbrązowieją.
-
Krok 3.
Przełożyć do innego naczynia.
-
Krok 4.
Filety z kurczaka pokroić w kostkę, poddusić na rozgrzanej patelni z łyżką oleju i Sosem imbirowym z soją TaoTao.
-
Krok 5.
Makaron ryżowy wstążki TaoTao wsadzić do wrzącej wody, przykryć i odcedzić po 3 minutach.
-
Krok 6.
Natłuścić naczynie żaroodporne i układać w nim warstwę makaronu, warstwę pieczarek i kurczaka (zostawiając nieco do przyozdobienia wierzchu), natkę pietruszki i znów warstwę makaronu.
-
Krok 7.
Zapiekać ok. 15 minut w dobrze nagrzanym piekarniku.