30 min
2 osób

Zupa borowikowa

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: europejska

Smak: łagodny

Składniki

  • 400 g mrożonych borowików
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • 3 ziemniaki
  • 2 łyżki sosu sojowego TaoTao
  • Szczypta czarnego pieprzu
  • 70 g makaronu spaghetti
  • Parę listków bazylii

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Podgrzewamy bulion. Dodajemy mrożone borowiki. Przyprawiamy sosem sojowym i pieprzem.

  • Krok 2.

    Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dorzucamy do zupy. Gotujemy 10 minut pod przykryciem.

  • Krok 3.

    Makaron łamiemy na kawałki i dodajemy do garnka i gotujemy kolejne 7 minut.

  • Krok 4.

    Przed podaniem posypujemy listkami bazylii.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności