Składniki
- 1 filet dorsza ok 100 gr
- 4 krewetki
- 100 gr kapusty pekińskiej
- 1/4 cebuli
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka sosu imbirowego
- pół łyżeczki imbiru
- szczypta ziół prowansalskich
- natka pietruszki
- 2 szklanki bulionu warzywnego
- 1 jajko
- 150 gr ugotowanego makaronu WON TON
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Bulion zagotować, dodać kapustę pekińską pokrojoną w kostkę i drobno posiekaną cebulę, zagotować i dodać rybę pokrojoną w kostkę oraz krewetki, dodać przyprawy i pogotować ok.10 minut na wolnym ogniu.
-
Krok 2.
Na koniec wlać lekko rozmącone jajko, zagotować i zestawić z ognia.
-
Krok 3.
podawać z makaronem.