30 min
2 osób

Zupa rybna z sosem sojowym

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Zupy

Kuchnia: chińska

Smak: łagodny

Składniki

  • 1 filet dorsza ok 100 gr
  • 4 krewetki
  • 100 gr kapusty pekińskiej
  • 1/4 cebuli
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu imbirowego
  • pół łyżeczki imbiru
  • szczypta ziół prowansalskich
  • natka pietruszki
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 1 jajko
  • 150 gr ugotowanego makaronu WON TON

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Bulion zagotować, dodać kapustę pekińską pokrojoną w kostkę i drobno posiekaną cebulę, zagotować i dodać rybę pokrojoną w kostkę oraz krewetki, dodać przyprawy i pogotować ok.10 minut na wolnym ogniu.

  • Krok 2.

    Na koniec wlać lekko rozmącone jajko, zagotować i zestawić z ognia.

  • Krok 3.

    podawać z makaronem.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności