Składniki
- 400 g zielonego groszku
- 500 ml bulionu warzywnego
- 3 ząbki czosnku
- 1 pęczek dymki
- ½ limonki
- 3 cm kłącza imbiru
- ½ awokado
- 1 opakowanie Konjac noodles zwinięte nitki
- sól, pieprz do smaku
- 1 łyżka oleju kokosowego
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
W garnku rozgrzewamy olej. Na nim przesmażamy drobno posiekany czosnek i imbir. Dodajemy również posiekaną białą część dymki oraz pokrojone w małą kostkę awokado. Zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia.
-
Krok 2.
Dorzucamy groszek i gotujemy około 7 minut bez przykrycia. Dodajemy przyprawy i sok z limonki.
-
Krok 3.
Konjac odcedzamy i przelewamy gorącą wodą, wkładamy do miski. Zalewamy zupą i posypujemy zieloną częścią dymki.
-
Krok 4.