30 min
4 osób

Zupa z zielonego groszku z noodle Konjac

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Zupy

Kuchnia: fusion

Smak: łagodny

Składniki

  • 400 g zielonego groszku
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 pęczek dymki
  • ½ limonki
  • 3 cm kłącza imbiru
  • ½ awokado
  • 1 opakowanie Konjac noodles zwinięte nitki
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka oleju kokosowego

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    W garnku rozgrzewamy olej. Na nim przesmażamy drobno posiekany czosnek i imbir. Dodajemy również posiekaną białą część dymki oraz pokrojone w małą kostkę awokado. Zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia.

  • Krok 2.

    Dorzucamy groszek i gotujemy około 7 minut bez przykrycia. Dodajemy przyprawy i sok z limonki.

  • Krok 3.

    Konjac odcedzamy i przelewamy gorącą wodą, wkładamy do miski. Zalewamy zupą i posypujemy zieloną częścią dymki.

  • Krok 4.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności