30 min
2 people

Green tomato cooler with a hint of raspberry

Author: Sonko

Dish type: Zupy

Cuisine: europejska

Flavor: ostro-kwaśny

Ingredients

  • Fish sauce 1 łyżeczka
  • Garlic chili sauce 1 łyżeczka
  • 1 teaspoon fish sauce
  • 1 teaspoon garlic chili sauce
  • 250 g green tomatoes
  • 7 young beet leaves
  • 10 raspberries
  • 150 ml water
  • 100 ml sour cream
  • 1 teaspoon sugar
  • 1/2 teaspoon salt
  • 1/2 teaspoon black pepper
  • 1 clove garlic
  • 1/2 teaspoon spicy paprika
  • 5-7 mint leaves
  • 5-7 raspberries

Preparing

  • Step 1.

    Wash the tomatoes, remove the stems, cut into smaller pieces.

  • Step 2.

    Clean the beet leaves, cut into smaller pieces.

  • Step 3.

    Place the tomatoes, beet leaves, and raspberries into a pot. Add sugar, cover with water.

  • Step 4.

    Cook on low heat until the tomatoes fall apart.

  • Step 5.

    Cool down, blend.

  • Step 6.

    Add sour cream, salt, pepper, paprika, TaoTao fish sauce, and TaoTao garlic chili sauce. Stir, set aside for a few hours.

  • Step 7.

    Place the raspberries and mint leaves on a skewer.

  • Step 8.

    Serve the soup very cold with the raspberry skewer inside.

  • Step 9.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Privacy policy