Ingredients
- Rice Stick Noodle 1/2 opak.
- Dark soy sauce 15 ml
- 1/2 opakowania makaronu ryżowego wstążki TaoTao
- 4 pętka białej surowej kiełbasy
- 1/2 butelki sosu chili czarnego TaoTao
- 8 pomidorków koktajlowych
- 1/2 pora
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 3 łyżki sosu sojowego ciemnego TaoTao
Preparing
-
Step 1.
Makaron zalać wrzątkiem, zostawić pod przykryciem, odcedzić kiedy będzie miękki.
-
Step 2.
Surowe kiełbasy podzielić na 4 części, naciskać tępą stroną noża, aby wydobyć mięso – w ten sposób od razu uzyskamy nieregularne pulpety.
-
Step 3.
Wymieszać je z sosem chili czarnym i usmażyć.
-
Step 4.
W trakcie smażenia dodać cienko pokrojonego pora, przecięte na połówki pomidorki koktajlowe, posiekaną natkę i sos sojowy.
-
Step 5.
Na koniec dokładamy przygotowany makaron ryżowy, mieszamy i mocno zagrzewamy.
-
Step 6.
-
Step 7.
-
Step 8.
Przepis autorski Jurek Sobieniak
-
Step 9.
.