30 min
2 people

Pulpety po kawalersku TaoTao

Author: zhutao

Dish type: Dania główne

Cuisine: europejska

Flavor: słodko-pikantny

Ingredients

  • Rice Stick Noodle 1/2 opak.
  • Dark soy sauce 15 ml
  • 1/2 opakowania makaronu ryżowego wstążki TaoTao
  • 4 pętka białej surowej kiełbasy
  • 1/2 butelki sosu chili czarnego TaoTao
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 1/2 pora
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 3 łyżki sosu sojowego ciemnego TaoTao 

Preparing

  • Step 1.

    Makaron zalać wrzątkiem, zostawić pod przykryciem, odcedzić kiedy będzie miękki.

  • Step 2.

    Surowe kiełbasy podzielić na 4 części, naciskać tępą stroną noża, aby wydobyć mięso – w ten sposób od razu uzyskamy nieregularne pulpety.

  • Step 3.

    Wymieszać je z  sosem chili czarnym i usmażyć.

  • Step 4.

    W trakcie smażenia dodać cienko pokrojonego pora, przecięte na połówki pomidorki koktajlowe, posiekaną natkę i sos sojowy.

  • Step 5.

    Na koniec dokładamy przygotowany makaron ryżowy, mieszamy i mocno zagrzewamy.

  • Step 6.

  • Step 7.

     

  • Step 8.

    Przepis autorski Jurek Sobieniak

  • Step 9.

    .

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Privacy policy