30 min
4 people

RICE BALLS WITH CORIANDER AND MANGO SAUCE

Author: Sonko

Dish type: Przekąski

Cuisine: chińska

Flavor: pikantny

Ingredients

  • Rice vinegar 3% 1 łyżeczka
  • Fish sauce 2 łyżeczki
  • Soy sauce 1 łyżeczka
  • Rice vinegar 3% 2 łyżeczki
  • 1 teaspoon TaoTao rice vinegar
  • 2 teaspoons TaoTao fish sauce
  • 200 g white rice
  • 100 g cream cheese
  • 2 eggs
  • 4 tablespoons bread crumbs
  • Fresh coriander
  • 1 teaspoon sesame oil
  • 1 teaspoon garlic flakes
  • 1 teaspoon spicy paprika
  • 1/2 teaspoon cumin
  • 1/2 teaspoon black pepper
  • 2 tablespoons millet flakes
  • 1/2 l coconut oil
  • 1 ripe mango
  • 2 cloves garlic
  • 100 ml lime juice

Preparing

  • Step 1.

    Cook the rice until very soft in slightly salted water. Let it cool down.

  • Step 2.

    Transfer the rice to a bowl. Add eggs, cream cheese, millet flakes, bread crumbs, chopped coriander, spices, fish sauce, and sesame oil.

  • Step 3.

    Combine all the ingredients.

  • Step 4.

    Form walnut-sized balls. Dip in bread crumbs mixed with millet flakes.

  • Step 5.

    Deep-fry in coconut oil for around 10 minutes, until the balls are golden-brown.

  • Step 6.

    Let them cool down. Put on skewers, add a mint leaf.

  • Step 7.

  • Step 8.

    SAUCE

  • Step 9.

    Cut the mango into smaller pieces. Transfer to a pot.

  • Step 10.

    Add crushed garlic flakes, lime juice. Keep on low heat until the mango softens, and the water evaporates.

  • Step 11.

    Remove from the heat, add soy sauce, rice vinegar, sesame oil.

  • Step 12.

    Stir.

  • Step 13.

    Set aside to let it cool down.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Privacy policy